Varför luktar träningskläder i polyester efter tvätt?

Du har precis tvättat din träningsoverall i polyester och den luktar fortfarande hemskt. Vad gör du?
 
Först och främst, oroa dig inte – du är inte ensam. Många människor har det här problemet med polyesterkläder, och det beror på tygets kemiska sammansättning. Polyester är tillverkat av plast, vilket är anledningen till att det inte absorberar svett och luktar illa efter att ha burits och tvättats.
 
Den goda nyheten är att det finns sätt att bli av med lukten. I den här artikeln tar vi upp några av de bästa metoderna för att hantera polyesterstank.
 

Vad är orsaken till lukten?

Börjar dina träningskläder lukta efter några tvättar? Det finns en anledning till det. Polyester är en syntetisk fiber som inte tillåter dina kläder att andas. Och när du svettas i dem sitter svetten bara på tyget och bakterierna börjar växa.
 
Bakterierna får inte bara kläderna att lukta illa, de kan också orsaka hudirritation. Så vad kan du göra för att förhindra detta? Tja, du kan försöka byta till träningsoveraller i bomull, eller så kan du lägga till lite ättika i din tvättcykel.
 

Vad kan du göra för att förebygga den?

Nu undrar du kanske vad du kan göra för att förhindra att dina träningsoveraller av polyester luktar illa efter tvätt. Det finns några saker.
 
Först och främst ska du se till att du använder ett tvättmedel som är avsett för syntetmaterial. Och för det andra, se till att du tvättar dina kläder vid rätt temperatur. Polyester bör tvättas i kallt vatten för att förhindra att tyget krymper.
 
Slutligen, försök att lufttorka dina kläder när det är möjligt. Att utsätta dem för direkt solljus kan hjälpa till att bli av med eventuella kvarvarande lukter.
 

Hur kan man ta bort lukten?

Vi har alla varit med om det. Du har precis avslutat ett hårt träningspass och du kan inte vänta på att ta en varm dusch och dra på dig din favorit träningsoverall. Men när du tar ut den ur tvättmaskinen slår svettlukten till som ett ton av tegelstenar. Usch!
 
Så vad kan du göra för att bli av med den lukten? Tja, det första är att se till att du tvättar dina kläder på rätt sätt. Varmt vatten och mycket tvättmedel brukar räcka. Men om lukten är riktigt illa kan du behöva prova något lite starkare.
 
Det finns några olika saker du kan göra för att bli av med lukten, men min favoritmetod är att använda ättika. Tillsätt bara ungefär en halv kopp till din tvättcykel så hjälper det till att bli av med alla dåliga lukter.

Vilka är andra tips för att hålla dina träningskläder fräscha?

Här är några tips för att hålla dina träningsoveraller av polyester fräscha:
 
  • Tvätta dem på en kall, skonsam tvättmaskin.
  • Undvik att använda mjukgörare, eftersom det täcker tyget och gör det svårare för lukten att försvinna.
  • Låt dem lufttorka i stället för att torka i torktumlare.
  • Förvara dem på ett svalt och torrt ställe.

Sammanfattning av ämnet

När du tvättar kläder av polyester släpper det syntetiska tyget ut en gas som luktar illa. Du kan bli av med lukten genom att vädra kläderna eller genom att lägga till en vinägersköljning i tvättcykeln.
 
Oroa dig inte – dina träningsoveraller i polyester är inte förstörda bara för att de börjar lukta efter att du har tvättat dem. Du kan bli av med den dåliga lukten genom att vädra kläderna eller genom att lägga till en vinägersköljning i din tvättcykel.

Related Posts

© 2024 stockholmnordost.se - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress